Over deur 2

Deur 2 is de coachings- en trainingspraktijk van Ron de Jong, senior coach en specialist werkbeleving:

“Ik ben eigenlijk al sinds mijn studie gefascineerd geweest door hoe mensen zichzelf en elkaar in de weg kunnen staan om succesvol te kunnen zijn. Niet dat ik dat zelf nooit gedaan heb hoor! Ik denk dat mijn eigen ervaringen naast die van mensen in mijn omgeving zeker een trigger zijn geweest om mij te gaan verdiepen in dit gebied. Dat ik het zo leuk zou vinden d
at ik uiteindelijk ervoor zou kiezen mij hier fulltime mee bezig te houden had ik op voorhand nooit bedacht!
In 2012 heb ik het kwaliteitskeurmerk voor professioneel begeleiden ‘erkend coach’ behaald en ben toen ook mijn eigen coaching- en trainingspraktijk deur 2 gestart.

Vanwege mijn interesse in wat mensen gelukkig doet werken, hoe je een slechte werksfeer kunt verbeteren en wat gelukkig werken betekent in business, startte ik een project om mij te gaan verdiepen in wat gelukkig werken in de hand werkt en wat het in de weg kan staan. Dit project is na veel gesprekken en het volgen van meerdere opleidingen uitgegroeid tot een apart expertisegebied in de begeleiding van professionals, teams en organisaties naar gelukkig werken.

Het is geweldig om mensen te helpen om gelukkiger te werken. Ik ben gek op de verbazing die er vaak ontstaat als mensen tijdens de begeleiding een inzicht krijgen dat hen zoveel verder helpt. En het is ook erg leuk om dat op verschillende niveau’s te kunnen doen. Zo kan ik bijvoorbeeld in één week een coachingssessie hebben met een professional in loondienst, een leidinggevende helpen om zijn organisatie lekkerder te laten lopen en als trainer aan de slag zijn met een team voor een training ‘Job Crafting’.

Als ik niet aan het werk ben, ben ik vaak te vinden in Capelle aan den IJssel, waar ik woon met mijn vrouw en onze dochter.  Ik kan erg genieten van onder andere motorrijden, varen, eten met vrienden en muziek maken.”

Ron de Jong
senior coach & specialist werkbeleving
DEUR 2 professional coaching