Over Ron

Ron de Jong dierenarts coachVoordat ik mijn praktijk voor professional coaching, deur 2, opende, was ik eigenlijk al een lange tijd bezig met het begeleiden van mensen.

Mijn pad naar een carriere als een erkend coach voor professionals begon gek genoeg in de spreekkamer van een dierenartspraktijk. Ik was dierenarts en merkte dat mensen die met hun huisdier kwamen vaak makkelijk met mij praatten over hun eigen problemen. De vertrouwelijke sfeer en het leren kennen van mensen vond ik altijd erg aangenaam. Ik ergerde mij dan ook regelmatig aan het gebrek aan tijd binnen een consult. Ondanks het feit dat ik mij intussen steeds verder verdiepte in de specialistische diergeneeskunde en mijn gestelde doelen behaalde, miste ik de voldoening die ik daar verwachtte. Ik kwam erachter dat het pad dat ik volgde niet meer bij mij paste.

Ik besloot me meer te richten op het begeleiden van personeel en daagde mijzelf uit om ook met de moeilijkste klanten echt contact te maken en zo hun de relatie met de praktijk te verbeteren. Daartoe verruilde ik mijn boeken over chirurgie met boeken over coaching, communicatie en mediation. Dit gaf wel veel voldoening! Ik volgde diverse workshops over coaching en mediation en ging werken bij een opleiding tot dierenartsassistent-paraveterinair. Daar kon ik niet alleen les geven, maar ook studenten in hun studieloopbaan begeleiden.

Niet lang daarna besloot ik om mij te bekwamen tot professioneel coach door middel van een intensieve opleiding. Deze opleiding richt zich buiten het aanleren van een rijk palet aan coachingsvaardigheden ook op het werken aan de eigen blinde vlekken en beperkende opvattingen van de coach zodat voorkomen wordt dat deze de groei van de gecoachte in de weg kunnen staan. Sindsdien heb ik onder meer zelfstandig ondernemers, medici, IT-specialisten en professionals in de academische wereld gecoacht.

In 2012 heb ik het kwaliteitskeurmerk ‘erkend coach’ behaald.

Het mooiste van mijn baan als coach vind ik het meemaken van de groeisprongen van mijn gecoachten. Het vinden van wat ik de verrassing noem, het moment van verbazing over een nieuw inzicht en de start van een nieuwe koers, zorgt voor een hoop positieve energie waar ik als coach erg van kan genieten.

Naast coaching houd ik mij bezig met het gelukkiger maken van organisaties. Ik doe dit in de rol van trainer en consultant op het gebied van geluk en business waarvoor ik aanvullende opleidingen heb gevolgd.

Ik woon in Capelle aan den IJssel samen met mijn vrouw en dochter. Geniet van heel veel waaronder motorrijden, varen, eten met vrienden en muziek maken.